Sezóna začíná...

Okrskové kolo v požárním sportu v Janovicích

Zatímco mladší žáci zahájili sezónu branným závodem na muže a ženy čekal první závod v Janovicích a to okrsková soutěž v PÚ a 100 m. s překážkami. Sto metrů s překážkami nejlépe z Janovic zaběhl Daniel Krutílek s časem 20,89, což mu vyneslo celkově 3. místo. Ženy se s překážkami vyrovnaly stejně dobře, Iveta Kovařčíková s časem 20,44 získala místo 2. Po celkovém sečtení výsledků v běhu na 100 m. s překážkami se umístili obě družstva na prvním místě.

Další disciplínou byl požární útok na 3B, mužům se příliš nepovedl. Po problémech na koši a dlouhém prostřiku jsme s časem 25,96 brali 4. místo. Po sečtení výsledků, mužům o pět desetin uteklo místo první. V celkovém pořadí se na prvním místě umístilo družstvo ze Starého Jičína - Vlčnova, kterým patří zasloužený postup na okresní kolo do Nového Jičína.

Ženy dokončily požární útok s časem 25,45 a v celkovém pořadí se umístily na prvním místě, což jim také zaručovalo postup na okresní kolo.

hasicijanovice.rajce.idnes.cz/Okrskova_soutez_v_PU_-_Janovice_-_7.5.2016/

Hukovice - NJL

V ten samý den se náš tým mužů zúčastnil ještě prvního kolo Novojičínské ligy Hasičské vzájemné pojišťovny v Hukovicích. Po nestihnuté přípravě na základně si naše družstvo vysloužilo N-ko.

Okresní kolo a 2. kolo NJL v Novém Jičíně

Letos poprvé byla NJL součástí okresního kola, naši muži ve značně poměněném týmu získali 4. místo. Po skončení NJL následovalo okresní kolo v požárním sportu, tohoto kola se zúčastnili naše ženy, které nás velice dobře reprezentovaly. Po disciplínách 100 m. s překážkami a štafetě 4x100 m. jim okousiček uteklo místo první (požární útoky byly z technických důvodu zrušeny). První místo získal Tísek, který postupuje na kraj.

Soutěž mladých hasičů v Petřkovicích

Mladí hasiči se zúčastnili druhého kola okrskové soutěže mladých hasičů v Petřkovicích, kde se nám příliš nedařilo. Mladí hasiči A s časem 31,92 skončili na 7, místě. Mladší hasiči B s časem 45,09 na místě 8. Starší hasiči na tom nebyly o moc lépe.

hasicijanovice.rajce.idnes.cz/15.5.2016_zavody_SDH_Petrkovice_-_zaci_Janovice_A%2C_Janovice_B/